Brašno lana 500g

2,00 

Zašto laneno brašno

Pokušavate li smršavjeti ili poboljšati svoje prehrambene navike, laneno brašno trebalo bi biti jedna od namirnica redovito uključenih u vašu prehranu. Bogato je nutrijentima, ima brojna ljekovita svojstva i odlična je zamjena za bijelo brašno.

Često se koristi za poboljšanje probave i olakšanje od zatvora. Također, može pomoći u snižavanju lošeg kolesterola, a time i u poboljšanju zdravlja srca i krvnih žila.

Laneno brašno bogato je vlaknima koja stabiliziraju razinu šećera u krvi. Sadrži ih čak 25%, od čega 12% čini posebna sluz koja snižava kolesterol.

Nicht vorrätig

Kategorie:
Beschreibung
Zusätzliche Information
Bewertungen (0)

Lan (lat. Linum usitatissimum)

Lan je jedan od najvažnijih sastojaka zdrave prehrane. Ono što lanene sjemenke čini tako posebnima je vanjska ovojnica koja se sastoji od 5 slojeva. Prvi vanjski sloj, zvan epiderm, sadrži sluzavi materijal koji se aktivira u dodiru s tekućinom. Lanene sjemenke sadrže topiva i netopiva vlakna koja odlično čiste crijeva i od velike su koristi svima koji imaju spora crijeva i otežanu probavu.

Da biste potpuno iskoristili dobrobiti lana, najbolji način za to je laneno brašno, dobiveno mljevenjem sjemenki. Možete ih sami samljeti, u mlincu za kavu ili usitniti uz pomoć drugih kuhinjskih pomagala, a možete upotrijebiti i već gotovo laneno brašno. Cijele sjemenke lana ne donose jednaku korist za organizam kao mljeveni lan. Sjemenke prolazi kroz crijeva bez razgradnje, čime ne donose gotovo nikakve dobrobiti.

Mljeveno sjeme u obliku brašna znatno je bolje za konzumaciju i opskrbljuje tijelo vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Omega-3 masne kiseline nalaze se u jezgri lana i zbog toga ovojnica mora biti samljevene – da biste ih mogli iskoristiti. To je jedan od glavnih razloga zašto laneno brašno ima veću nutritivnu vrijednost od samih sjemenki.

Kako koristiti laneno brašno?

Laneno brašno možete na razne načine svakodnevno koristiti u prehrani: -Dodajte žlicu lanenog brašna u kefir ili jogurt. -Kod pripreme umaka, dodajte u njega žlicu lanenog brašna, -Dodajte 5-10% lanenog brašna u tijesto za kruh ili kolače

Napomena: obzirom da je laneno brašno bogato vlaknima, preporučljivo ga je uvijek konzumirati s puno tekućine.

Prosječne hranjive vrijednosti

na 100 g

Energetska vrijednost

306 kcal / 1.267 kJ

Masti ukupno

9,3 g

Masti, od toga zasićene masne kiseline

1 g

Ugljikohidrati

2 g

Ugljikohidrati, od toga šećer

2 g

Dijetetska vlakna

41 g

Bjelančevine

33 g

Sol

0,17

Gewicht 500 kg

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Nur angemeldete Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, dürfen eine Bewertung abgeben.

Letifico