Heljdino brašno 500 g

3.00

 

Zašto heljdino brašno?

Heljdino brašno (brašno od heljde) je iznimno bogato energijom i hranjivim tvarima, a ne sadrži gluten pa je u prehrani mogu koristiti oni koji su zbog alergije prisiljeni izbjegavati uobičajene žitarice.

Category:
Description
Reviews (0)

Heljda je biljka koja ne sadrži gluten te je primjerena osobama koje imaju celijakiju. Heljdino brašno popularno je kao dodatak drugim brašnima ili za korištenje u slasticama.

Zbog svog intenzivnog okusa rijetko se samo koristi za pripremu kruha i drugih proizvoda već se miješa s brašnima poput pirovog, zobenog i prosenog.

Unatoč popularnom mišljenju, heljda zapravo nije žitarica već pripada zeljastom povrću, a više o dobrobitima i receptima čitajte u nastavku.

Heljda je biljka koja se dugo vremena koristi u ljudskoj prehrani, a porijeklom je iz Azije. Smatra se žitaricom zbog kemijskog sastava zrna koje se koristi u ljudskoj prehrani, ali pripada u porodici Polygonaceae, ističu poljoprivrednici s agronomskog portala Agroklub. 

Heljdino brašno je iznimno hranjivo i nutritivno mnogo isplativije od pšeničnih i sličnih prerađenih brašna u kojima rijetko ostaje hranjivih tvari. 

Dodatak heljdinog brašna uobičajenim receptima za kruh, peciva ili tjesteninu osigurat će više nutrijenata u vašim obrocima, dok će priprema palačinki ili slastica ublažiti intenzivan okus i pružiti vašem tijelu kvalitetne hranjive tvar

Heljda se u mnogim državama dodaje u specijalitete te koristi široko za razna jela. 

S obzirom na to da heljda ima osebujan i jak okus, mnogo jači od uobičajenog integralnog brašna, većinom se koristi za miješanje s drugim brašnima. Može se također koristiti u palačinkama, žgancima (palenti) i poslasticama koje će ublažiti njen okus, a doprinijeti zdravlju.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!