Proteinski prah konoplje 1000 g

175,00 Kn

ZAŠTO KONOPLJIN PROTEINSKI PRAH

Proteini, odnosno njihove građevne jedinice aminokiseline, služe za mnoge funkcije u tijelu. Između ostalog, sudjeluju u popravljanju i rastu mišića, posebno nakon intenzivnog treniranja.

Kategorija:
Opis
Dodatne informacije
Recenzije (0)


Finski istraživači su, u radu objavljenom 2018. godine u časopisu Plant Foods for Human Nutrition, objavili kako sjemenke konoplje sadrže najveću količinu magnezija u usporedbi s kvinojom, lanenim sjemenkama, uljanom repicom, bobom i heljdom.

Proteini konoplje sadrže i gama-linolensku kiselinu, koja može znatno smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara.

Istraživanja pokazuju kako gama – linolenska kiselina može pomoći u smanjenju lošeg kolesterola da istovremeno povećava razinu dobrog kolesterola.

Mogu smanjiti i koncentraciju glukoze i kolesterola u krvi jer ometaju njihovu apsorpciju iz hrane.

Proteini konoplje u prahu se dobivaju iz sjemenki biljke konoplje, koja je jedna od najstarijih biljaka na zemlji. Smatra se da je nastala u središnjoj Aziji, te je bila korištena još od kamenog doba od strane raznih kultura kao što su Indijanci, Sumerani, Perzijanci, Egipćani i ljudi iz plemena Srednje Amerike.

Sjemenke biljke konoplje se prešaju i tako tako odmašćuju te mljenjevenjem odmaštenog dijela sjemnki nastaje prah koji iz kojeg se izdvaja frakcija protein konoplje.

Prah konoplje sadrži sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Prah konoplje ne sadrži gluten pa je idealan izbor za one koji ne konzumiraju gluten.

Prah sjemenki konoplje je izvor:

bjelančevina, vitamina a osobito vitamina E, minerala magnezija, kalija, željeza, mangana, cinka, vlakana, omega 3 masnih kiselina bjelančevina

Težina 1 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.