Proteinski prah konoplje 1000 g

90,00 kn 72,00 kn

ZAŠTO KONOPLJIN PROTEINSKI PRAH

Proteini, odnosno njihove građevne jedinice aminokiseline, služe za mnoge funkcije u tijelu. Između ostalog, sudjeluju u popravljanju i rastu mišića, posebno nakon intenzivnog treniranja.

Kategorija:
Opis
Dodatne informacije
Recenzije (0)

 

Finski istraživači su, u radu objavljenom 2018. godine u časopisu Plant Foods for Human Nutrition, objavili kako sjemenke konoplje sadrže najveću količinu magnezija u usporedbi s kvinojom, lanenim sjemenkama, uljanom repicom, bobom i heljdom.

Proteini konoplje sadrže i gama-linolensku kiselinu, koja može znatno smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara.

Istraživanja pokazuju kako gama – linolenska kiselina može pomoći u smanjenju lošeg kolesterola da istovremeno povećava razinu dobrog kolesterola.

Mogu smanjiti i koncentraciju glukoze i kolesterola u krvi jer ometaju njihovu apsorpciju iz hrane.

Proteini konoplje u prahu se dobivaju iz sjemenki biljke konoplje, koja je jedna od najstarijih biljaka na zemlji. Smatra se da je nastala u središnjoj Aziji, te je bila korištena još od kamenog doba od strane raznih kultura kao što su Indijanci, Sumerani, Perzijanci, Egipćani i ljudi iz plemena Srednje Amerike.

Sjemenke biljke konoplje se prešaju i tako tako odmašćuju te mljenjevenjem odmaštenog dijela sjemnki nastaje prah koji iz kojeg se izdvaja frakcija protein konoplje.

Prah konoplje sadrži sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Prah konoplje ne sadrži gluten pa je idealan izbor za one koji ne konzumiraju gluten.

Prah sjemenki konoplje je izvor:

bjelančevina, vitamina a osobito vitamina E, minerala magnezija, kalija, željeza, mangana, cinka, vlakana, omega 3 masnih kiselina bjelančevina

 

 

 

 

 

Težina1 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!