Crni kim brašno – 500g

20,00 kn

Dok će ulje crnog kima utjecati primarno na dišni sustav, ovo se brašno koristi za probavni sustav. Bogato je proteinima, pa brzo zasiti, a veliki sadržaj vlakana i timokinona (koji je prvenstveno u ulju) djeluje na probavu tako da je očisti.

Timokinon se između ostalog koristi i kod ljudi koji su u visokorizičnim skupinama za razvoj raka, osobito raka gušterače. Ovo se brašno se, za razliku brašna od žitarica, ne mora termički obrađivati, pa se nutritivno puno ne mijenja niti osiromašuje.

ZAŠTO CRNI KIM Crni kim, crni kumin, kalinji, samo su neki od naziva za ovu biljku. O njegovoj djelotvornosti i ljekovitim svojstvima najbolje govori navodna izjava proroka Muhammeda: „Crni kim liječi sve, osim smrti.“ S tim se očito slagao i faraon Tutankamon u čijoj grobnici su pronađene velike količine upravo ovog sjemena.

Iz poduže liste pozitivnih djelovanja crnog kima vrijedi izdvojiti blagotvoran utjecaj na dišni, probavni i mokraćni sustav, smanjenje kolesterola, te utjecaj na imunitet i cirkulaciju. 

Šifra: 50 Kategorija:
Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!