Brašno oraha 500g

5,00 

Naše orahovo brašno dobivamo nakon prešanja ulja, tako da se suha tvar koja preostaje samelje u finu, sitnu smjesu. Na taj način dobije se proizvod koji je relativno suh, pa kruhu i kolačima daje prozračniju konzistenciju i bolje upija tekućinu. Uz ovo brašno veže se često i pojam LCHF (low-carb, high-fat, odnosno malo ugljikohidrata – puno masti), pa se vrlo često nađe u receptima prehrana koje izbjegavaju ugljikohidrate.

ZAŠTO ORAH Ako pomislite na orahe samo u predbožićno vrijeme kada pripremate kolačiće i kekse – razmislite opet. Orasi ne samo da su ukusan dodatak hrani i slasticama, nego su i nutritivna bomba. Naime, osim pregršt proteina i vlakana, sadrže i mnoštvo „dobrih“ masti, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, te vitamine B, E i K.

Glavna karakteristika oraha je njegovo bogatstvo antioksidansima i alfa-linolenske kiseline te mononezasićene i polinezasićene masne kiseline. Samo 30 g oraha dnevno imat će vidljiv, pozitivan utjecaj na vaše zdravlje.

Nema na zalihi

Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Orahovo brašno dobiva se odvajanjem suhe tvari od ulja oraha te se teksturom razlikuje od mljevenih oraha. Ono je dobar izvor proteina, nezasićenih masnih kiselina i flavonoida, moćnog antioksidansa.

Također sadrži brojne vitamine i to vitamin A, vitamin E, vitamin C i vitamin K te minerale kalcij, željezo, magnezij i fosfor.

Često se koristi u zamjeni za pšenično brašno čiji je sastav većinom škrob koji se brzo razgrađuje u jednostavan šećer i uzrokuje nagle promjene glukoze u krvi. Orahovo brašno sadrži više proteina nego ugljikohidrata i znatne količine zdravih masnih kiselina. Zbog toga je popularno među lchf (low carb high fat) zajednicom te je zastupljeno na jelovnicima paleo prehrane.

Orahovo brašno moguće je iskoristiti na stotinu načina, samo ako imate dovoljno mašte!

Slastice i kolači uvijek su dobra ideja, pogotovo kako orahovo brašno daje specifičnu, bogatu aromu. No pobrinite se da pazite koju količinu brašna stavljate u tijesta. Orahovo brašno upija dosta tekućine i treba biti u kombinaciji s nekim drugim brašnom koje će podignuti i prozračiti smjesu. Dovoljno je upotrijebiti ¼ šalice orahovog brašna na ¾ šalice nekog laganijeg brašna poput pirovog, heljdinog i cjelovitog pšeničnog.

Kod miješenja kruha istraživanja su pokazala kako ga je najbolje koristiti tek u 3-5% na ukupnu količinu brašna kako bi volumen i aroma kruha bili idealni.

No zašto stajati na pekarskim proizvodima?

Koristite ga pri pohanju povrća ili mesa, pravljenju domaće granole ili mrvičastog posipa za voćni drobljenac.

Kombinacija je bezbroj, a koju ćete prvu isprobati?

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Letifico