Poklon paket Lješnjak

18,00 

ZAŠTO LJEŠNJAK Mirisom, okusom i kalorijama bogat lješnjak poznat je i široko rasprostranjen kao sastojak mnogih slastica, kolača i slatkih namaza.

LJEKOVITO DJELOVANJE Vrlo bogat antioksidansima, omega-3 masnim kiselinama, vitaminom E (koji je prirodni antioksidans) te folnom kiselnom.

Nema na zalihi

Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Ulje

Naša ulja lješnjaka je nerafinirano ulje i proizvedeno je metodom hladnog prešanja jezgre ljeske
Kao što i samo ime govori, proces proizvodnje se odvija pri temperaturama ne većim od 35°C.
Koriste se kao začinska ulja u kulinarstvu i u kozmetici.
Za razliku od rafiniranih ulja, nerafinirano ulje lješnjaka dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz jezgre, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju, zlatno žute je  boje, ima slatkast okus, ali i pregršt mikro i makro nutrijenata, od proteina, vitamina do minerala.
Dodati obrocima par žlica dnevno, bez termičke obrade i pričekati par tjedana do rezultata vidljivih na cijelom tijelu!
Ulje lješnjalka bogato je proteinima i nezasićenim masnim kiselinama, sadrži tiamin (vitamin B1), vitamin B6, kao i manje količine ostalih vitamina B, te vitamin E.
Zbog svog sastava ulje lješnjaka ima smisla uzimati oralno, mada to nije uobičajeno – osim u egzotičnijem kulinarstvu.

Ulje lješnjaka se prvenstveno preporuča u dermalnom korištenju zbog svojeg izuzetnog djelovanja na kožu: vrlo se brzo upija i ne ostavlja masan trag na koži, djeluje adstringentno i potiče cirkulaciju u koži.
Iz tog razloga ulje lješnjaka je prvi izbor kod masne kože.

Pogodno je za kuhanje i daje bogatu orašastu aromu mnogim jelima, pogotovo zdravim slasticama.
Dodati obrocima par žlica dnevno, bez termičke obrade i pričekati par tjedana do rezultata vidljivih na cijelom tijelu!

Sastav: 100% hladno prešano ulje od jezgre lješnjaka
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Brašno

„Kada bi barem postojao kruh koji nema toliko ugljikohidrata, ali da opet bude ukusan.“ rekoše ljudi, a Majka Priroda nam dade – lješnjakovo brašno.

Vrlo mali udio ugljikohidrata, pregršt bjelančevina i slatkasti okus razlozi su zašto obožavamo lješnjakovo brašno.

Smjesa od 20% lješnjakovog i 80% osnovnog brašna u kombinaciji s malo mlijeka, praška za pecivo i ljubavi čine pravu poslasticu!

Sastav: 100% lješnjakovo brašno dobiva se prešanjem jezgre lješnjaka i odmašćeno je.
Uvjeti čuvanja:
čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Letifico