Poklon paket Orah

18,00 

ZAŠTO ORAH: Ako pomislite na orahe samo u predbožićno vrijeme kada pripremate kolačiće i kekse – razmislite opet. Orasi ne samo da su ukusan dodatak hrani i slasticama, nego su i nutritivna bomba. Naime, osim pregršt proteina i vlakana, sadrže i mnoštvo „dobrih“ masti, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, te vitamine B, E i K.

Glavna karakteristika oraha je njegovo bogatstvo antioksidansima, alfa-linolenske te mononezasićene i polinezasićene masne kiseline koje pozitivno utječu na naš organizam.

e

Nema na zalihi

Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Ulje

Naša ulja dobivaju se metodom hladnog prešanja. Kao što i samo ime govori, proces se odvija pri niskim temperaturama.

Orahovo ulja nije pogodna za prženje i pečenje, nego se koriste kao začinska ulja u kulinarstvu. Za razliku od rafiniranih, ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz jezgre, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju.

Nezasićene masne kiseline, antioksidansi, protuupalne tvari – sve je to sadržano u orasima, ali i u ulju od oraha, koje je hladno prešano, upravo s ciljem da u sebi zadrži sve vrijedne nutrijente koji utječu na srce, mozak i tijelo. Umiješajte ga u slastice, salate ili ga izravno, „na žlicu“!

Sastav: 100% hladno prešano ulje od jezgre oraha
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Medena krema

Medene su kreme poslastice koje možete jesti kao namaz za kruh, peciva ili palačinke, a uz to su i odličan desert „na žlicu“.

Uz veliki izbor dodataka, birajte okuse, svojstva i djelovanja medenih krema s dodacima upravo prema vašim potrebama.

Kremasta struktura ovog namaza dobiva se poticanjem kristalizacije u medu, čime se ne mijenja prirodni sastav meda, a dodane biljke i ostali sastojci u tom obliku dulje zadržavaju svoja blagotvorna svojstva

Sastav: med cvjetni s dodatkom oraha
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Brašno

Naše orahovo brašno dobivamo nakon prešanja ulja, tako da se suha tvar koja preostaje samelje u finu, sitnu smjesu. Na taj način dobije se proizvod koji je relativno suh, pa kruhu i kolačima daje prozračniju konzistenciju i bolje upija tekućinu.

Uz ovo brašno veže se često i pojam LCHF (low-carb, high-fat, odnosno malo ugljikohidrata – puno masti), pa se vrlo često nađe u receptima prehrana koje izbjegavaju ugljikohidrate.

Sastav: 100% orahovo brašno dobiva se prešanjem jezgre oraha i odmašćeno je.
Uvjeti čuvanja:
čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Letifico