Konopljino ulje hladno prešano – 250 ml

45,20 Kn

ZAŠTO KONOPLJA
Konoplja se od pamtivijeka koristi u ljekovite svrhe, za suzbijanje bolova, za izradu papira, odjeće, užadi, jedara na brodovima…
Konoplja kao hrana i lijek koristi se između ostalog za liječenje kardiovaskularnih bolesti, za pojačavanje imuniteta, sprečavanje visokog kolesterola, liječenje infekcija i jačanje funkcija mozga.

LJEKOVITO DJELOVANJE
U sjemenkama konoplje nalazi se 20 aminokiselina, čitava abeceda vitamina, te omega 6 i omega 3 masne kiseline, koje štite od kardiovaskularnih bolesti.
Industrijska konoplja ima vrlo nisku koncentraciju THC-a, pa je njena konzumacija potpuno legalna.

– poboljšanje imuniteta
– smanjenje boli kod artritisa
– smanjuje kolesterol
– ublažava simptome PMS-a
– jačanje funkcije mozga

Ulje konoplje ne preporučuje se za prženje jer se na visokim temperaturama uništavaju vrijedni sastojci, nego kao začinsko ulje u kulinarstvu.

Između ostalih namjena, konopljino ulje može se koristiti za njegu kose i kože.

Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Naša konopljino ulje je nerafinirano ulje i proizvedeno metodom hladnog prešanja. Kao što i samo ime govori, proces se odvija pri niskim temperaturama i to do najviše 35°C.  Korisi kao začinska ulja u kulinarstvu kao i u kozmetici.
Za razliku od rafiniranih ulja,  nerafinirana ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz sjemenki, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju.
Konopljino ulje pogodno je koristiti i u prehrani i za njegu kose i kože. Brzo se upija u kožu i ne zatvara pore, a unosom u tijelo oporavlja živčane stanice.

Sastav: 100% hladno prešano ulje od sjemenki konoplje
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.