Laneno ulje – 250 ml

30,00 Kn

ZAŠTO LAN
Lanene sjemenke, jogurt, doručak s nogu je spreman! U obliku hladno prešanog ulja, može se koristiti i za spravljanje svih drugih obroka, najbolje kao začinsko ulje, bez zagrijavanja, da se ne izgube djelotvorna svojstva.
Koristiti za reguliranje zdravlja unošenjem s hranom ili za suhu kožu vanjskim nanošenjem.

LJEKOVITO DJELOVANJE
Sjemenke lana bogate su omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, vitaminima, kalcijem, bakrom, željezom, cinkom, natrijem i čitavom paletom ostalih minerala.

– ima protuupalno djelovanje
– djeluje protiv bakterija, gljivica i virusa
– snižava razinu kolesterola u krvi
– za suhu kožu i preosjetljivost na sunce

Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Naša ulja dobivaju se metodom hladnog prešanja. Kao što i samo ime govori, proces se odvija pri niskim temperaturama, pa takva ulja nisu pogodna za prženje i pečenje, nego se koriste kao začinska ulja u kulinarstvu. Za razliku od rafiniranih, ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz sjemenki, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju.

Laneno ulje već je davno našlo svoje mjesto u kuhinjskim policama. Koristi se kao začinsko ulje, jer pri visokim temperaturama postane nestabilno i gubi nutrijente i djelotvorna svojstva. za reguliranje zdravlja unošenjem s hranom ili za suhu kožu vanjskim nanošenjem.

Sastav: 100% hladno prešano ulje od sjemenki lana
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.