Suncokretovo ulje hladno prešano 750 ml

28,25 kn 22,60 kn

Zašto suncokretovo hladnoprešano ulje?

Polinezasićene masne kiseline, fitoseroli i prehrambena vlakna iz suncokreta pomažu u problemima s organizmom.

Ovo su neke od dobrobiti suncokretova ulja:

  • snižava kolesterol u krvi
  • širi krvne žile
  • sprječava stvaranje krvnih ugrušaka
  • pomaže pri kožnim ekcemima i kod ispucale kože
  • povećava elastičnost kože i usporava starenje
  • štiti nokte i kosu od pucanja i isušivanja
Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Suncokret (Helianthus annuus)

Hladno prešano i nerafinirano suncokretovo ulje i danas spada među najzdravije namirnice. Bogato je hranjivim mineralima i vitaminima te može pozitivno utjecati na vaše zdravlje.

Pozitivan utjecaj na zdravlje dolazi iz organsko uzgojenog suncokreta i vitamina A, E, B i D. Osim samih vitamina nutrititivnu vrijednost povećavaju i minerali: kalij, magnezij, željezo, fosfor, kalcij i cink.

Da bi najbolje iskoristili sva ljekovita svojstva ovog ulja, stručnjaci preporučuju da ga je najbolje miješati u ustima.

Ovo se koristi ujutro, odmah nakon buđenja. Stavite u usta do dvije žličice hladno prešanog ulja i miješajte ga 15-ak minuta. Ulje nemojte nikako gutati, a ako vam postane neugodno radi okusa, radije ispljunite. Cilj je da se suncokretovo ulje zamuti nakon nekoliko minuta miješanja, tada znate da djeluje.  Nakon miješanja operite usta i zube.

Ovo suncokretovo ulje je najbolje koristiti hladnoga; sa svojim izuzetnim bogatstvom okusa i mirisa, savršen je za salate,kolače, dinstanje ali i za druge načine gdje ga ne izlažemo visokim temperaturama. Nije preporučljivo pržiti na njemu jer se onda gube sva svojstva koje ulje ima zbog hladnog prešanja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Letifico