Ulje repice 500ml

3,00 

100% hladno prešano nerafinirano ulje uljane repice iz vlastite proizvodnje

HRVATSKI PROIZVOD

Ulje proizvodimo procesom hladnog prešanja sjemenki uljane repice (Brassica napus) od certificiranih dobavljača. U našem pogonu ulje proizvodimo na mjesečnoj bazi i u malim serijama, što garantira svježinu i kvalitetu ulja. Prešanje se odvija na vrhunskim njemačkim prešama maloga kapaciteta, pri temperaturama nižim od 40°C te su prilikom prozvodnje sačuvane sve vrijedne sastavnice i nutrijenti. Nakon prešanja, ulje se bistri prirodnim procesom taloženja.

Nema na zalihi

Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Za razliku od rafiniranih ulja, nerafinirana ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz sjemenki, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju.

Ulje uljane repice često se podcjenjuje. Od industrijskog maziva, s kojim se često povezuje, postaje kvalitetna i danas sve više cijenjena namirnica. U usporedbi s maslinovim uljem ima osam puta više ALA (alfa-linolenske) masne kiseline, iz skupine blagotvornih omega-3 masnih kiselina. Vrlo važno za spomenuti je i omjer 3:1 omega-6 i omega-3 masnih kiselina, što je u skladu s preporukama za dnevni unos. Koristi se u kulinarstvu, ali i u kozmetici – za proizvodnju melema i krema, najprije za suhu kožu.

Sastav: 100% hladno prešano ulje od sjemenki uljane repice
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Letifico