Ulje sikavice 250ml

8,00 

100% hladno prešano nerafinirano ulje sikavice iz vlastite proizvodnje

HRVATSKI PROIZVOD

Ulje proizvodimo procesom hladnog prešanja sjemenki sikavice (Silybum marianum) od certificiranih dobavljača. U našem pogonu ulje proizvodimo na mjesečnoj bazi i u malim serijama, što garantira svježinu i kvalitetu ulja. Prešanje se odvija na vrhunskim njemačkim prešama maloga kapaciteta, pri temperaturama nižim od 40°C te su prilikom prozvodnje sačuvane sve vrijedne sastavnice i nutrijenti. Nakon prešanja, ulje se bistri prirodnim procesom taloženja.

Nema na zalihi

Kategorija:
Opis
Recenzije (0)

Hladno prešano ulje sikavice je odličan izvor linolne kiseline koja je jak antioksidans i djeluje tako da održava i čuva stanične membrane, a time štiti i čitav organizam jer stvara zaštitu u organizmu protiv negativnih utjecaja slobodnih radikala i ostalih agresivnih elemenata koji mogu oštetiti stanice i uzrokovati ubrzano starenje i ozbiljne bolesti. Također, linolna kiselina je izravno ugrađena u stanične opne u organizmu i na taj je način jedna od temeljnih gradivnih tvari u tijelu, a dio je i lipoproteinskih čestica ključnih za metabolizam masti.

 Sikavice ulje hladno prešano sadrži preko 65% polinezasićenih masnih kiselina (2% omega-3 i 62% omega-6), 22% oleinske kiseline (omega-9) i vrlo malo zasićenih masnih kiselina, a sadrži i vitamin E i to 50mg/100g.

Ulje sikavice hladno prešano odlikuje se i izvrsnom mazivošću budući da pripada grupi visoko polaritetnih ulja (kao ulje avokada, npr.), a ta osobina govori o još jednom izuzetnom svojstvu da je nositelj biološki aktivnih tvari i ima velike prednosti u odnosu na parafinska ulja.

Bogato je fitosterolisna koji osiguravaju koži svježinu i vlažnost i imaju tzv. antiaging efekt. Ulje sikavice štiti kožu podržavajući njezino obnavljanje. Osobito je blagotvorno za osjetljivu kožu (pa i najosjetljiviju kožu novorođenčadi i beba) sklonu iritiranju, odlično je u tretmanu atipičnih ekcema, psorijaze i kožnih oboljenja koja su posljedica dijabetesa.

Koristi se u kozmetičkim pripravcima i to prvenstveno zbog antioksidativnog djelovanja svojih sastavnica koje štite kožu od oksidativnog stresa, jednog od najvažnijih uzroka prijevremenog starenja i na taj način djeluje protiv bora, jača čvrstoću i elastičnost kože.

Naša ulja su nerafinirana ulja i proizvedeni su  postupkom hladnog prešanja sjemena sikavice  (Silybum marianum) .

Kao što i samo ime govori, proces se odvija pri niskim temperaturama i to do najviše do 35°  C.  Za razliku od rafiniranih ulja, nerafinirana ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz sjemenki, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju.

Hladno prešano ulje sjemenki sikavice, nježnog je okusa i mirisa. Pogodno je za sve vrste salata ili kao dodatak jelima od povrća, žitarica ili tijesta.

Hranjiva vrijednost 100 g
Energijska vrijednost 3700 kJ/ 900 kcal
Masti 100 g
– od toga zasićene masne kiseline 20.6 g
– od toga mono nezasićene masne kiseline 31.8 g
– od toga poli nezasićene masne kiseline 47.6 g
Ugljikohidrati 0 g
– od toga šećeri 0 g
Bjelančevine 0 g

Sastav: 100% sikavica hladno prešano ulje od sjemenki sikavice
Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Dodatak prehrani: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Sadržaj Silimarin kompleksa je 3,58 mg/kg proizvoda.
Zemlja porijekla: Hrvatska

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Letifico