Aromatični jesenji kolač

Aromatični jesenji kolač

Bademovo brašno

Možda bismo mogli reći da je ovo pravi jesenji kolač koji baš baš miriše na jabuke i bademe, ali vjerujte mi, jednako je ukusan kada ga jedete i dok je toplo vrijeme

Ne vjerujete? Probajte sami.

Iva vam je na kraju recepta napisala još neke dodatne savjete. Pravi savjet – zlata vrijedi!

 

Vrsta obroka: deserti

Trebat ćete:

3

100 g

80 g

1

sok

50 ml

1

1

1

manja šaka

prstohvat

1/3 žličice

malo

veća jaja sobne temperature

Letifico bademovog brašna

kokosovog šećera

srednja jabuka (130 g)

jedne naranče (60 mL)

neutralnog/laganog maslinovog ulja

žlica meda

vanilin šećer

prašak za pecivo

sitno nasjeckanih oraha

soli

cimeta

korice naranče

Kad imate sve, onda:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C bez ventilacije.

  2. Ogulite koru s jabuke te ju naribajte na krupniji ribež. Ocijedite sok od jedne naranče.

  3. U posudi promiješajte prosijano bademovo brašno, prašak za pecivo, prstohvatić soli, cimet i narančinu koricu.

  4. Pjenasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i medom.

  5. Smjesi dodajte sok od naranče, ulje i naribanu jabuku te lagano ručno umiješajte.

  6. Dodajte mješavinu bademovog brašna, praška za pecivo i soli te lagano ručno umiješajte dok se sastojci ne sjedine.

  7. Pleh 20×20 cm obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu u pleh i stavite peći 35 minuta. Kolač je pečen kada dobije lijepu smeđu boju.

Pustite kolač da se malo ohladi prije nego ga režete – znam nije lako kada zamiriše!

SAVJET – Kada nakon 20 minuta pečenja zabodete nožićem u kolač da provjerite je li gotov (jer sigurno hoćete 😉), a nož će iz kolača izaći suh, vjerujte mi, kolač još nije pečen do kraja.

Been there, done that!

👩‍🍳 Autor: Iva Finderle – Healthy Little Tooth
🕓 Spremno za: 45 minuta
〽 Zahtjevnost: ako mogu svi - možeš i t
🍽 Porcija: 16 komada
📌 Naziv bloga: https://healthylittletooth.wordpress.com/
☝ Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegetarijansko

Aromatični jesenji kolač

Letifico