Čokoladna torta s pireom od naranče

Čokolada i naranča se vole, a volimo ih i mi!

U ratu i ljubavi sve je dopušteno.

Dodali bi u to i u čokoladne torte. Kombinacija voća i čokolade nikome nije nepoznata, a danas vam donosimo našu najdražu – naranča + čokolada.

Dobar tek!

Kada sve imate onda:

  1. Cijele naranče stavite kuhati u vodu. Kuhajte ih sat i 15 minuta. 
  2. Nakon pola sata promjenite vodu kako bi uklonili gorčinu koju su naranče pustile.
  3. U međuvremenu pećnicu ugrijte na 180° i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 – 26 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje, a rubove namastite i pobrašnite.
  4. Kada su naranče kuhane, izvadite ih iz vode i pustite da se malo ohlade.
  5. U zasebnoj posudi mikserom izradite preostale sastojke počevši od jaja, šećera i na poslijetku orahovo brašna i kokosovog ulja.
  6. Naranče prepolovite, izvadite im koštice pa ih usitnite štapnim mikserom u pire. Dodajte ih smjesi jaja i orahova brašna.
  7. Špatulom sjedinite sve sastojke i prebacite ih u pripremljen kalup. Zatim špatulom izravnate gornji sloj torte i stavite je u pećnicu na 40 – 45 minuta, odnosno dok test čačkalicom ne pokaže da je torta pečena.

ZA TO VRIJEME NAPRAVITE ČOKOLADNI GANASHE:

  1. Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja (neka ne prokuha). Čokoladu izlomite na manje komadiće.
  2. Vrhnje prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
  3. Ganache prelijte preko torte, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak.
  4. Torta se treba hladiti najmanje 4 – 6 sati, a ja savjetujem da je ostavite preko noći.
  5. Tortu ukrasite komadićima naranče, orašastih plodova ili po želji.

Dobar tek!

👩‍🍳:Bake Me by Nina Mrvica
🕖:1 sat 30 min
〽:Za masterchefove u usponu
🍽:12 osoba

Trebat ćete:

BISKVIT:
400 g          pirea od naranče ( dvije naranče)
6                  jaja
150 g          Letifico orahovog brašna
150 g          smeđeg šećera
2 žličice     cimeta
2 žličice      vanilin šećera
2 žličice      praška za pecivo
150 mL       kokosovog ulja
40 g            čokolade u prahu

GANACHE:
250 g        tamne čokolade
250 g        vrhnja za šlag