Fit torta s malinama

Nedjeljom kad se zaputite na popodnevnu kavu, pa usput na tržnici naiđete na zadnje mjerice malina – kupite ih. Još malo posnog sira nađete na štandu pored, ulja i brašna kod nas. Ostale sastojke vjerojatno imate u negdje kuhinji, i imate ste za napraviti ovaj osvježavajući cheesecake.

Tako nekako je i naša Olja našla inspiraciju za ovu tortu. Samo što je ona ulje, brašno i medenu kremu već imala u svojoj polici. Recept i slike su dolje!

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Pomiješajte sve sastojke za biskvit osim bademovog mlijeka. Njega dodajte na kraju kako bi smjesa bila kompaktna.

Obložite kalup za tortu papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu. Biskvit pecite u pećnici oko 10 minuta i pazite da ne zagori.

Za to vrijeme pomiješajte sve sastojke za kremu.

Kad je biskvit pečen izlijte smjesu s posnim sirom u kalup. Vratite u pećnicu na još oko 30 minuta.

Smrznute maline stavite u lonac i dodajte 4 žličice stevie. Možete ih zdrobiti vilicom te kada zakuhaju dodajte 2 žlice gustina i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Kada je torta gotova, smjesu izlijte u kalup i stavite u hladnjak da se torta ohladi.

👩‍🍳:Olja Brkljač
🕖:60 minuta
〽:srednje zahtjevno
🍽:6 persons

Trebat ćete:

ZA BISKVIT:

30 g                       zobenog brašna
30 g                       Letifico lješnjakovog brašna
2 žlice                    kakaa u prahu
2 žlice                    chia sjemenki
20 g                        lješnjaka mljevenih
2 žlice                    Letifico lješnjakovog ulja
2 žlice                    maslaca od kikirikija
2 žličice                 Letifico medene kreme
                                 s dodatkom kakaa

bademovo mlijeko, po potrebi
(dodavati kako bi smjesa bila kompaktna)

ZA KREMU:
500 g                     posnog sira (kremastog)
2                             bjelanjka
2 mjerice              whey proteina od vanilije

ZA PRELJEV:
500 g                     smrznutih malina
4 žličice                stevie
2 žlice                   gustina