Galetta s bademovim brašnom i malinama

Danas je na tepeti vruća tapeta!

Ravno iz Ninine pećnice, donosimo vam recept za galettu s bademovim brašnom i malinama.
Možete je poslužiti kao osvježavajući desert s kuglicom sladoleda ili slatki doručak.

U slast!

Kada sve imate onda:

  1. U posudi pomiješajte pšenično i bademovo brašno. Dodajte prstohvat soli i šećer u prahu. 
  2. Maslac vam treba biti hladan. Iskidajte ga na listiće i dodajte brašnu.
  3. Umijesite brašno tako da maslac utrljavate prstima. Smjesa će postati grudičasta. 
  4. U zasebnoj posudi vilicom izradite jaje pa ga dodajte tijestu i umijesite ga.
  5. Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu pa ga brzim pokretima formirajte u kuglu.
  6. Obložite ga prozirnom folijom i spremite u hladnjak na pola sata.
  7. Nakon što ste tijesto izvadili iz hladnjaka, razvaljajte ga u krug debljine 3-4 milimetra. Savjetujem da ga valjate na papiru za pečenje.
  8. Sada ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite nadjev.
  9. U posudi pomiješajte maline, šećer i škrobno brašno.
  10. Nadjev rasporedite na sredinu tijesta, a krajeve ostavite prazne. Sada krajeve prebacite prema gore i tako “zatvorite” galettu. Ukoliko vam tijesto negdje pukne, slobodno ga “zakrpajte” drugim komadićem tijesta.
  11. Krajeve premažite razmućenim jajem i pospite listićima badema.
  12. Cijelu galettu pospite šećerom kako biste postigli hrskavi okus.
  13. Galettu pecite 30-35 minuta, odnosno dok kora ne porumeni.
  14. Poslužite je uz kuglicu omiljenog sladoleda ili samu.
👩‍🍳:Bake Me by Nina Mrvica
🕖:60 min
〽:srednje zahtjevno
🍽:4 osobe

Trebat ćete:

ZA TIJESTO:
150 g           glatkog pšeničnog brašna
150 g           Letifico bademovog brašna
200 g          maslaca
70 g             šećera u prahu
prstohvat   soli
1                    jaje

ZA NADJEV:
250 g            malina
50 g               šećera
2 žličice        škrobnog brašna

DODATNO:
1                     jaje
25 g               badema u listićima
30 g               šećera