Humus namaz s bučinim sjemenkama

Da je buča kraljica jeseni, znamo svi. A da ćete ovim namazom od slanutka, sjemenki i ulja od buče dobiti kraljevski tretman znamo mi i Renata koja vam ga je pripremila. Renata još dodaje: „Ovaj namaz je božanstven ;)“. Sada je red na vama da i vi saznate o čemu pričamo. Pa krenimo na izradu recepta.

Vrsta obroka: // prilozi // umaci i namazi

Trebat ćete:

50 grama Letifico bučine sjemenki

250 grama kuhanog slanutka (otprilike 1 konzerva)

1 limun ocijeđen (4 žlice soka)

3 žlice Letifico bučino ulje

1 režanj češnjaka

Sol

Papar

Ljuta papričica

Sjemenke korijandera u prahu

Kad imate sve, onda:

  1. Prepržite bučine sjemenke na tavi dok ne pozlate i krenu pucketat.

  2. Kuhani slanutak ili slanutak iz konzerve ocijedite i dobro operite u hladnoj vodi. Pokušajte skinuti što je više moguće kožice sa slanutka.

  3. U multipraktiku dobro usitnite prepržene bučine sjemenke, miksajte 3-5 minuta dok ne počnu otpuštati masti i povezivati se u smjesu.

  4. Zatim dodajte slanutak, sok jednog limuna, češnjak te po pola žličice svih začina: soli, papra, korijandera i ljute papričice. Smjesu miksajte dok se svi sastojci ne povežu.

  5. Dok se sastojci miksaju dodajte 3 žlice bučinog ulja te nastavite miksati dok ne dobijete glatki namaz.

  6. Poslužite humus preliven s malo bučinog ulja. Dobar tek

👩‍🍳 Autor: Renata Mavrić (IG: nutribalans.hr)
🕓 Priprema: 5 osoba
〽 Zahtjevnost: ako mogu svi - možeš i ti
🍽 Priprema: 15 minuta
📌 Naziv bloga: nutribalans
☝ Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, lchf, vegansko, vegetarijansko, visokoproteinski.

IG: nutribalans.hr

Letifico