Jednostavan čoko kolač

Ponekad su jednostavne stvari najfinije a uz to bogato nahrane naše slatke okusne pupoljke.

Osim toga, ovaj kolač je brzo gotov. Lako se i prilagođava raznim dodacima poput slatkih sirupa ili Letificovih medenih krema koje obogaćuju njegov ionako već fin okus. Trebamo li još nabrajati? Spremite se 1, 2, 3… i kolač je začas gotov.

 

👩🍳: Korana Kolec

🕓: spremno za 20 minuta (i još priprema 20 min)

: možda nećete impresionirati svekrvu, ali ostali ukućani bit će oduševljeni

🍽: 4 osobe

📌: http://shanti-yogaplace.hr/

: bez glutena

Trebat ćete:

3 kom       jaja                           

3 žlice      lješnjakovo brašno Letific

2 žličice   praška za pecivo

2 žlice       Letifico medena krema

60 g            kakao maslaca

prstohvat   soli

60 g             tamne čokolade

 

   

Kad imate sve, onda:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

  2. Namastite ili obložite masnim papirom kalup od 20 cm.

  3. Otopite na pari čokoladu s maslacem dok ne postane glatka smjesa. 

  4. U srednje ohlađenu čokoladu dodajte žumanjke pomiješane s medom ili slatkim sirupom koji

koristite kao sladilo te dobro pomiješajte sastojke. 

  1. U drugoj posudi spojite sve suhe sastojke i po malo ih dodajte u mokre sastojke, sve dok smjesa

ne postane glatka.

  1. Bjelanjke koje ste zasebno istukli u čvrst snijeg s prstohvatom soli dodajte na kraju smjesi. Prvo

dodajte manju količinu snijega kako bi smjesu razrijedili, a zatim ostatak.

  1. Kolač pecite oko 20 minuta sve dok čačkalica koju ste uboli nije suha te pazite da se ne prepeče.

Smjesu možete raspodijeliti i u kalup za muffine. 

  1. Na kraju, biskvit možete prerezati na pola i namazati pekmezom, slatkim sirupom ili Letifico

Medenom kremom po želji, a možete ga i ukrasiti i topljenom čokoladnom glazurom.

  1. Tortu ohladite prije posluživanja i budite uvijek oprezni s brašnima bez glutena jer su smjese

gušće a biskvit tanji. Brašno lješnjaka je odmašćeno pa se ne trebate brinuti oko kalorija 🙂

Uživajte i dobar tek!

Letifico