Krekeri sa sjemenkama i crnim kimom

Uz crni kim ništa nije crno.

Naši blogeri kao da su si uzeli za zadatak da crni kim učine izrazito primamljivim. Iznimno zdrav, ponovit ćemo po stoti put da navodno „liječi sve osim smrti,“ crni kim ima malo izraženiji okus koji ne sjedne svakome. Valjda to tako mora biti, neki balans između dobrih i ne toliko dobrih stvari. Ali ovi Renatini krekeri stavljaju bilancu debelo u zeleno i ovdje crni kim prezentira samo svoja najbolja svojstva. Gotovi za čas, zdravi i ukusni – što još čekate?

Dobar tek!

👩‍🍳:Renata Mavrić - Life in balance
🕖:75 min
〽:jednostavno
🍽:6 persons

Trebat ćete:

150 g            zobenih pahuljica, sitnih
135 g            suncokretovih sjemenki
100 g           lanenih sjemenki, cijelih
80 g             sezama
1 žlica          chia sjemenki
4 žlice          psyllium ljuskica
1 žličica       soli
1 žličica       Letifico brašna crnog kima
1/2 žličice   sjemenki crnog kima
½ žličice     sjemenki kima
½ žličice     kurkume
                      malo crnog papra

1 žlica           Letifico medene kreme s dodatkom crnog kima
3 žlice          kokosovog ulja, otopljenog
350 mL        tople vode

  1. Pomiješati brašno i sve ostale suhe sastojke. Zatim rastopite ulje i medenu kremu u toploj vodi te smjesu prelijte preko suhih sastojaka.
  2. Miješanjem ćete dobiti gustu smjesu. Ako je ipak pregusta za izmiješati možete dodati 2-3 žlice vode.
  3. Tijesto podijelite na dva dijela te zasebno razvaljajte čim tanje, 2-3 milimetra, između dva komada papira za pečenje.
  4. Nožem zarežite željeni oblik krekera, ja sam pravokutnike, te ostavite krekere da se “posuše” na radnome stolu minimalno 2 sata, a može i više.
  5. Pecite na 175°C oko 20 minuta, izvadite, okrenite te nastavit peći još 10 minuta.
  6. Krekere poslužite hladne uz omiljeni namaz!