Kruh od bademovog brašno

Ako se pitate da li je kruh od bademovog brašna slani ili slatki, da li može ići uz slana ili slatka jela…eh, i još kojekakva pitanja…nastavite čitati dalje tekst.

Martina je za vas pripremila odličan kruh koji ide uz sva jela

Posebna prehrana: lchf

Vrsta obroka: kruh i krekeri

Trebat ćete:

140 g

15 g

1 čajna žlica

1 čajna žlica

2

20 ml

140 ml

10 g

Letifico bademovog brašna

psyllium ljuskica

praška za pecivo

soli

jaja

maslinovog ulja

tople vode

Letifico lanene sjemenke

Kad imate sve, onda:

1. Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva i pripremite kalup za pečenje kruha (obavezno stavite papir za pečenje)

  1. U jednoj posudi pomiješajte bademovo brašno, psyllium ljuske, prašak za pecivo i sol.
  2. U drugoj posudi pjenjačom izmutite jaja, dodajte maslinovo ulje i toplu vodu.
  3. Prebacite u suhe sastojke i sve dobro povežite
  4. Smjesu prebacite u kalup za pečenje i ravnomjerno rasporedite te pospite s lanenim sjemenkama
  5. Pecite 50 minuta na 180 stupnjeva

Savjet: Kruh ostavite da se skroz ohladi i tek onda ga izrežite na šnite.

Dobar tek 🙂

 

 

Autor:Martina Ferišak
🕓 Priprema: 5 minuta
Kuhanje: 50 minuta
Spremno za: 55 minuta
〽 Zahtjevnost: ako mogu svi - možeš i ti
🍽 Porcija: 4 osobe

Prhttps://www.instagram.com/martina.fitkuhinja/

Letifico