Macaronsi

Kad sve imate, onda:

MACARONSI:

  1. Bjelanjke ostavite preko noći na sobnoj temperaturi prekrivene papirnatim ručnikom.
  2. Sutradan bjelanjke stavite u posudu pa ih miksajte.
  3. Postepeno im dodavajte kristal šečer (ako koristite boju, sada ju dodajte). Miksajte dok bjelanjci ne postanu jako čvrsti. Bjelanjke ostavite po strani.
  4. U posebnoj posudi pomješajte bademovo brašno i šećer u prahu pa ga izblendajte u multipraktiku.
  5. Brašno i šećer prosijte kroz sito i dodajte u bjelanjke.
  6. Pomoću špatule HITRIM pokretima miješajte suhe sastojke sa bjelanjcima dok ne dobijete jednoličnu smjesu koja klizi sa špatule (oko 50 pokreta, i da, ako su vam prvi macaronsi zaista brojite do 50).
  7. Dobivenu smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu s odgovarajućim nastavkom pa na masnom papiru (ili podlozi za macaronse) koji ste stavili na pleh radite male krugove iste veličine.
  8. Pleh udarite nekoliko puta o stol kako bi iz macaronsa izašao suvišan zrak.
  9. Macaronske pustite da se „suše“ na sobnoj temperaturi 1h.
  10. Nakon toga ih pecite u zagrijanoj pećnici na 140 stupnjeva 15-20 minuta.
  11. Pećene macaronse maknite sa pleha na radnu površinu i pustite da se u potpunosti ohlade.
  12. Ohlađene macaronse „lijepite“ kremom, polovicu sa polovicom, te ih spremite u zatvorenu kutiju za kekse i ostavite da odstoje barem preko noći prije konzumacije.

PUNJENJE ZA MACARONSE:

  1. Vrhnje za šlag zargijte do vrenja pa ga prelijte preko razlomljene čokolade.
  2. Nakon 2 minute špatulom mješajte kako bih se čokolada otopila.
  3. Čokoladu stavite u hladnjak na pola sata/sat, a kada se počne „stiskati“ pomoću žičice ili slastičarke vrećice ljepite macaronse (klobuke) jedan s drugim.
👩‍🍳:Nešto slatko by Katarina
〽:srednje zahtjevno

Trebat ćete:

ZA MACARONSE:

75 g                        bjelanjka
35 g                        kristal šećera
65 g                        Letifico bademovo brašna
170 g                      šećera u prahu
prehranbena boja u prahu (ja je nisam koristila)

ZA PUNJENJE MACARONSA:
200 g                      čokolade za kuhanje
100 mL                   vrhnja za šlag