Salata – oda jeseni

The Car Rental Co

Kako malo kasnimo s objavom recepta, preimenovali smo naziv ovog jela iz „Salata koja zove jesen“

kako ga je Marija nazvala u „Oda jeseni“. Već smo duboko zaglibili u jesen, ali vjerujemo da su salate dobrodošle u bilo koje vrijeme.

Pogotovo kada na svom tanjuru imate ovakvo prekrasno šarenilo boja, s neizostavnim proizvodima od buče.

👩🍳Autor: Marija Cossi – Make it Healthy (https://www.instagram.com/makeithealthylife/)
🕓Priprema: 15 minuta , Kuhanje: 20 minuta, Spremno za: 35 minuta 

Zahtjevnost: ako mogu svi – možeš i ti

🍽Porcija: 16 kom 

Posebna prehrana: vegetarijansko jelo, a može biti i vegansko ovisno o tome koristi li se dimljeni tofu ili halumi sir

Vrsta obroka: salate i preljevi

Trebat ćete:

2-3 mrkve srednje veličine

1 cikla

1 slatko kisela jabuka

Šačica svježe rukole

Letifico bučine sjemenke

Letifico oljuštene sjemenke konoplje

Letifico bučino ulje

Limunov sok

Himalajska sol

Zapečeni halumi sir ili dimljeni tofu

Kad imate sve, onda:

1. Povrće oprati, oguliti i naribati.

2. Mrkvu i ciklu naribati na sitno, dok bi jabuku bilo poželjno naribati na deblje.

3. Povrće promiješati i dodati nasjeckanu rukolu.

4. Bučine sjemenke tostirati na tavi, zatim dodati salati uz malo oljuštenih sjemenki konoplje.

5. Začini s malo soli, limunovim sokom i bučinim uljem, po vlastitom okusu.

Na rebrastoj tavi, na mrvu maslinovog ulja zapeći halumi ili dimljeni tofu, ovisno o tome želite li da jelo bude vegetarijansko ili vegansko.

Dodati na vrh salate.

U slast!

Letifico