Zdrava peciva sa sjemenkama i orahovim brašnom

Renata je ponovo bila vrijedna i iz njene kuhinje već dopiru mirisi svježe pečenog.

Ovaj put peciva od jednostavnih i cjelovitih sastojaka (koje ćete naći malo niže), a ne sadrže ni gluten, prezervative, aditive ni bojila. Samo zdrave, ukusna namirnice pune vlakana, zdravih masnoća, vitamina i minerala!

Preporučujemo za doručak, ručak i večeru, otprilike kao lijek, tri puta dnevno. le😊

  1. Usitnite suncokretove i bučine sjemenke te sezam u mlincu za kavu ili kvalitetnom blenderu.
  2. Pomiješajte sve sastojke u zdjelu srednje veličine te prelijte vodom. Ostavite 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Nakon 30 minuta, mokrim rukama oblikujte 12 malih peciva.
  5. Peciva slažite na veliki lim obložen papirom za pečenje. Po potrebi malo spljoštite.
  6. Za dekoraciju, smočenim rezačem za jabuke utisnite cvjetni oblik u pecivo.
  7. Pecite 45 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu, hrskavu koricu.

Napomene:

Prije jela pustite da se ohlade. Spremite u hladnjak do 6 dana u hermetički zatvorenoj posudi. Dobar tek!

👩‍🍳:Renata Mavrić - Life in balance
🕖:75 min
〽:jednostavno
🍽:6 persons

Trebat ćete:

110 g               mljevenih lanenih sjemenki
80 g                 suncokretovih sjemenki
50 g                 bučinih sjemenki
50 g                 sezama
30 g                 zobenog brašna (mljevene zobene pahuljice)
100 g               Letifico brašna od oraha
25 g                 psyllium praha
10 g                 praška za pecivo
½ žličice         soli
½ L                  vode